| WWF

 rel=
Žutoperajna tuna, Filipini
© WWF
Fish Forward - promicanje održivosti za ljude i ribe

Čak 11 europskih zemalja. Više od 300 milijuna građana. Jedan projekt.
Jeste li znali da je EU najveći svjetski uvoznik plodova mora i da 50% uvoza dolazi iz zemalja u razvoju? Jeste li znali da odabirom odgovarajuće ribe podržavate ribare i njihove obitelj te oporavak ribljeg fonda zemalja u razvoju? Možete li prepoznati ribu ulovljenu na održiv način, kada je vidite?

WWF je započeo 'Europsku godinu za razvoj 2015. "  radom na spomenutim i sličnim pitanjima s informativnom kampanjom koja promiče održivu budućnost za ljude i ribe. Ljude diljem Europe  poticat će se da gledaju izvan granica zemalja u kojima žive i saznaju više o tome kako izbor njihove  hrane iz mora utječe na društvo i okoliš.
WWF će nastojati povećati znanje i informiranost potrošača, korporativnog sektora i vlasti kako održiva morska hrana može napraviti razliku. U tom pogledu, globalno smanjenje siromaštva i ekološki napredak su u središtu ovog projekta, sufinanciranog od Europske unije.

Aktivnosti osvještavanja javnosti provode se u 11 europskih zemalja tijekom 2015, 2016 i 2017. godine. 

Više informacija na www.fishforward.eu i www.kojuribukupiti.org

Zemlje uključene u projekt:
Austrija
Bugarska
Hrvatska
Francuska
Njemačka
Grčka
Italija
Portugal
Rumunjska
Slovenija
Španjolska
 
Trajanje projekta:
2015. – 2017.
 
Kontakt:
Danijel Kanski
dkanski@wwf.panda.org
Telefon: 0989777531
 

Prepoznajte vrijednost naše prirode

 
	© Dinarc Arc Ecoregion
Pronađite informacije, priče i primjere dobre prakse kako se prirodne vrijednosti mogu održivo koristiti za ekonomski i društveni napredak naše regije.